Tegn abonnement

Tegn abonnement

08.08.2020


SEKS HJERTER I POLITIKEN: “Æra adskiller sig markant fra samtlige andre historiemagasiner – først og fremmest fordi det er størrelse LARGE, både i højde, drøjde og imponator-effekt […] Udstyret er ikke det eneste, der overrasker ved Æra. Allerede fra begyndelsen fornemmer man, at redaktionen bag er fast besluttet på at give danskerne en hel ny type historiemagasin, der i virkeligheden er en hybrid mellem bog og blad. Kvaliteten af artiklerne er tårnhøj – det er nogle af Danmarks bedste historikere, kunsthistorikere og arkæologer, der bidrager til første nummer” – anmeldelse i dagbladet Politiken (læs hele anmeldelsen i avisen her, 10. april 2021)

I foråret 2021 har RÆSON Medier lanceret et nyt, trykt kvartalsmagasin: Æra.
Magasinet rummer overvejende større artikler, skrevet af historikere (og andre fageksperter om historiske emner), om både Danmarks- og verdenshistorien. Emnerne spænder bredt – i nummer 2 fx fra astrologi og astronomi i det gamle Ægypten over magtspillet om Europa i de sidste uger af Anden Verdenskrig til en ny serie om dansk filmhistorie.

I premierenummeret (der udkom i februar og er i handlen nu) skrev bl.a. Jeanette Varberg (vinder af Weekendavisens litteraturpris for bestselleren “Viking”), tidl. embedsmand og chefredaktør Bo Lidegaard (forfatter til bl.a. “I kongens navn” om Henrik Kauffmann), professor Karin Margarita Frei og forskningsleder på Rigsarkivet Hans Schultz Hansen. I nummer 2 (der udkom 29. juli) skrev cand.mag. Peter Tudvad, ph.d.-stipendiat Ida Adsbøl, journalist Asger Røjle Christensen, professor Sebastian Olden-Jørgensen, ph.d. Jakob Ørnbjerg, ph.d. Steen Frandsen, museumsinspektør Peder Dam, journalist Mikkel Skov Petersen, professor Sebastian Olden-Jørgensen, journalist og redaktør Christian Monggaard og museumsinspektør Leif Plith Lauritsen; nummeret rummer også et interview med den bogaktuelle bestsellerforfatter Gry Jexen (“Kvinde Kend Din Historie”). Nummer 3 udkommer i november 2021 og nummer 4 allerede en måned efter.

Magasinet udkommer fire gange om året – i det, man roligt kan kalde stort format: 22 x 33 cm, 144 sider (oprindeligt planlagt til 128 sider). Løssalgsprisen i kiosker og boghandlere er 175 kr. Som abonnent får du adgang til websitet, der rummer supplerende materiale, samt en række andre rabatter og fordele.

Tegn abonnement nu og vær med fra starten: 599 kr. for 12 måneder (4 numre). Er du pensionist eller studerende, er prisen blot 499 kr.

Bemærk: Da bladet er så stort, udgør udgifterne til porto og forsendelse et betydeligt beløb, som er indeholdt i prisen.

Som abonnent får du rabat på udvalgte bøger fra RÆSONs Forlag. Aktuelt:
– Latinamerika Nu (2019): 249 kr. inkl. porto og ekspedition (normalpris: 349)
– Mellemøsten Nu (2019): 249 kr. inkl. porto og ekspedition (normalpris: 349)
– Kina: Fortiden, nutiden, fremtiden (2021) 150 kr. inkl. porto og ekspedition (normalpris: 175)